El web no està optimitzat per I'Explorer, és millor utilitzar Mozilla Firefox o Chrome

 General

Comunicat de la Generalitat per sequera

Comunicat de la Generalitat per sequera


Segons comunicat emès ahir per la portaveu del govern, Patrícia Plaja, es manté l’estat actual de segona fase emergència i no hi ha canvis en les restriccions actuals. Per tant, fins nou avís es mantenen les dutxes i banyeres hidromassatges tancades a banda d’altres mesures adoptades.

La portaveu del govern, Patrícia Plaja, ha reconegut que el més debatut a la comissió de sequera ha estat la situació de la unitat de l'embassament de Darnius-Boadella. S'hi ha plantejat la possibilitat d'aixecar la segona fase de l'emergència però, davant dels dubtes sobre les previsions meteorològiques dels propers dies i l'augment de temperatura, s'ha preferit prendre una decisió conservadora: "L'increment de volums als embassaments és lleuger per entrar a l'estiu tenint en compte que és l'estació de més consum aigua i major evaporació". A més de ciutats com Figueres, el govern recorda també que Darnius-Boadella abasta municipis turístics com Cadaqués i que cal actuar amb "precaució. No farem un pas endavant per fer-ne dos enrere". Això sí, l'executiu no descarta aixecar la segona fase d'emergència a l'embassament en la propera reunió de la comissió de sequera d'aquí a dues setmanes si s'han confirmat noves precipitacions i un augment superior del volum d'aigua embassat.

"Ha costat molts més mesos dels desitjables però la complexa situació millora, que no vol dir que no estiguem en sequera. Falta encara molta aigua per poder dir que hem sortit. Cal una tardor novament humida", ha afirmat Plaja per justificar la precaució de mantenir la majoria d'unitats en la mateixa situació actual”.

🍪 cookies